Eveniment

Proceduri mai simple de inregistrare a firmelor

01.10.2004, 00:00 15

Termenul de eliberare a certificatului de inregistrare a firmelor in registrul comertului va fi redus de la cel mult zece zile, cat era prevazut pana in prezent, la trei zile, conform unei ordonante de urgenta aprobate ieri de Guvern.
Actul normativ modifica o parte din procedurile administrative de inmatriculare in registrul comertului si de inregistrare fiscala a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, in sensul simplificarii acestor proceduri.
Activitatea comerciantului va fi autorizata pe baza declaratiei pe propria raspundere a acestuia din care sa rezulte ca indeplineste conditiile legale necesare, urmand ca autoritatile de control sa verifice ulterior modul de indeplinire a conditiilor.
Astfel, pentru eliberarea certificatului de inregistrare sau a celui de inscriere de mentiuni, solicitantul va depune, odata cu cererea si actele doveditoare, declaratia-tip pe propria raspundere, semnata de asociati sau de administratori, privind propria activitate si conditiile legale de functionare.
"Noi consideram ca este o adevarata revolutie in birocratia din Romania", a spus presedintele Agentiei Nationale pentru IMM-uri, Eugen Ovidiu Chirovici, care a aratat ca procedurile de inregistrare a unei firme in Germania si Franta dureaza 45 de zile, respectiv 15 zile. Actul normativ va intra in vigoare in 30 de zile de la publicarea sa in Monitorul Oficial. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO