Eveniment

Profitul celei mai mari banci iberice scade cu 1,8%

28.07.2005, 19:23 17

Santander Central Hispano, cea mai mare banca din Spania, a inregistrat o scadere de 1,8% a profitului aferent celui de-al doilea trimestru, dupa castigurile mari de anul trecut realizate in urma vanzarii unor actiuni, informeaza Bloomberg. Compania a acordat mai multe credite de consum, iar divizia sa britanica, Abbey, si-a adus si ea aportul la veniturile sale.

Profitul net a fost de 1,366 miliarde de euro, in scadere fata de 1,391 miliarde anul trecut, conform datelor prezentate de banca cu sediul la Santander.

Daca se exclud castigurile din vanzarea de titluri in valoare de 359 de milioane de euro, din trimestrul doi al anului trecut, profitul in al doilea trimestru al acestui an a crescut cu 32 de procente. Emilio Botin, presedintele bancii, previzioneaza un profit de 5 miliarde de euro pentru anul acesta, cu 39 % mai mare decat in anul precedent, cand banca si-a marit castigurile prin vanzarea actiunilor pe care le detinea in cadrul Shinsei Bank si Vodafone

Group. Santander Central Hispano asteapta o crestere a castigurilor, datorita achizitiei diviziei Abbey si majorarii imprumuturilor acordate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO