Eveniment

Proiecte de 10 mil. euro aprobate de Agentia Sapard

07.05.2004, 00:00 28



Agentia Sapard a declarat eligibile 47 de proiecte pentru turismul rural si imbunatatirea produselor agricole in valoare totala de 10 milioane de euro, din care jumatate vor proveni din fonduri europene. Sapard a aprobat finantarea celor 47 proiecte la finalul lunii aprilie, urmand ca in cursul acestei saptamani sa inceapa contractarea proiectelor eligibile.



Pe langa proiectele declarate eligibile in aceasta perioada, au mai fost declarate eligibile in cursul acestui an alte 16 proiecte.



Cele mai multe proiecte au fost depuse pentru masura 3.4 "Dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice care sa genereze activitati multiple si venituri alternative", acreditata la sfarsitul anului trecut. Majoritatea beneficiarilor al caror proiect a fost declarat eligibil pentru aceasta masura sunt persoane fizice autorizate si asociatii familiale.



Astfel, 17 proiecte, in valoarea totala de peste 2 milioane de Euro, propun investitii in turismul rural, in microferme apicole, in stupine, in achizitionarea familiilor de albine. Unul dintre aceste proiecte va fi realizat in localitatea Sinca Noua din judetul Brasov unde vor fi investite 80.000 euro intr-o pensiune noua pentru turism ecvestru, iar pentru un complex de cazare agroturistic in localitatea Agapia din judetul Neamt, vor fin investite aproape 50.000 euro.



Pentru masura 3.1 "Investitii in exploatatii agricole" au fost declarate eligibile 28 de proiecte in valoare totala de 6 milioane de Euro. Investitiile vizeaza modernizarea fermelor vegetale prin achizitionarea de tractoare si utilaje agricole si modernizarea si retehnologizarea fermelor zootehnice.



Pentru masura 1.1. au fost declarate eligibile doua proiecte in valoare totala de 1,1 milioan de euro din care 1 milion de euro pentru construirea unui abator de pasari in comunca Floresti din judetul Cluj iar restul pentru tehnologizarea unei fabrici de prelucrare a laptelui din comuna Negri, judetul Bacau.
stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO