Eveniment

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Andrei Zaharescu: GFR trebuie să plătească pentru CFR Marfă până la 23 septembrie

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Andrei Zaharescu:...

Autor: Iulian Anghel, Mirabela Tiron

24.07.2013, 20:33 314

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Andrei Zaharescu a explicat că termenul de 60 de zile la care face referire hotărârea de astăzi a guvernului privind privatizarea CFR Marfă porneşte începând din momentul adoptării aceste hotărâri, cu condiţia existenţei avizului pozitiv al CSAT.

“Până la data de 23 septembrie GFR trebuie să plătească banii pentru pachetul de 51% din CFR Marfă. Dacă contractul nu este încheiat din vina statului, atunci cumpărătorul nu se poate adresa instanţei“, a precizat Zaharescu, arâtând însă că încheierea contractului ţine de decizia CSAT. El nu a putut preciza la ce dată ar urma să se fie încheiat contractul de privatizare.

Potrivit unei hotărâri adoptate de guvern în şedinţa de astăzi „dacă finalizarea nu va avea loc, independent de orice culpă a cumpărătorului, într-o perioadă de maxim 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a prezentei Hotărâri, contractul se desfiinţează de plin drept fără a mai fi necesară punerea în întârziere şi fără orice altă formalitate prealabilă şi fără intervenţia instanţei.“ Premierul Victor Ponta a anunţat că va trimite hotărârea CSAT pentru a fi avizată iar dacă Consiliul nu acceptă, privatizarea nu va mai avea loc. În replică, Administraţia Prezidenţială a spus prin purtătorul de cuvânt, Bogdan Oprea, că CSAT nu aprobă contracte de privatizare.

GFR, controlat de omul de afaceri, Gruia Stoica, şi-a adjudecat licitaţia pentru privatizarea CFR Marfă urmând să plătească pentru 51% din acţiunile companiei 202 milioane euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO