Eveniment

Război în Ucraina 07 martie 2022

Război în Ucraina 07 martie 2022
08.03.2022, 00:00 43

ONU: Mai mult de 400 de civili au murit şi 800 au fost răniţi în războiul din Ucraina

Biroul pentru Drepturile Omului din cadrul ONU a anunţat că 406 civili, inclusiv 27 de copii, au murit în Ucraina din momentul în care Rusia a invadat ţara. Reprezentanţii ONU au mai numărat 801 persoane rănite în timpul războiului, conform Sky News.

 

România, pe lista ţărilor „neprietenoase” cu Rusia

Guvernul Rusiei a aprobat luni o listă de state şi teritorii străine care comit acţiuni neprietenoase împotriva Rusiei, a companiilor şi cetăţenilor săi, scrie TASS.

Ţările şi teritoriile menţionate în listă au impus sau s-au alăturat sancţiunilor împotriva Rusiei după începerea unei ”operaţiuni militare speciale a forţelor armate ruse” în Ucraina.

 

Oficialii ucraineni: Aproape 11.000 de militari ruşi au fost ucişi de la începerea războiului

Partea ucraineană mai susţine că pe lista cu pierderi ale ruşilor sunt 46 de avioane, 68 de elicoptere, 290 tancuri, 999 de maşini blindate, 117 sisteme de artilerie, 23 de sisteme de luptă antiaeriană, 60 de rezervoare de combustibil, două ambarcaţiuni şi 454 de vehicule.

 

Mai mult de 200 de şcoli, 34 de spitale şi 1.500 de clădiri rezidenţiale, distruse de la începutul invaziei ruse în Ucraina

Consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski, Mihail Podoliak, afirmă că Rusia distrus peste 200 de şcoli, 34 de spitale şi mai mult de 1.500 de clădiri rezidenţiale în războiul pe care îl poartă în Ucraina.

 

Refugiaţii ucraineni călătoresc gratuit cu trenul în România şi Ungaria

Oamenii care fug de războiul din Ucraina vor putea călători gratuit cu trenul către România şi Ungaria, potrivit unei decizii comune a guvernului român şi a celui maghiar. Astfel, biletul gratuit emis de compania naţională de căi ferate CFR Călători va fi valabil până la graniţa cu Ungaria, unde trebuie schimbat cu un alt bilet gratuit emis de operatorul feroviar maghiar, MAV.

 

Rusia a prezentat din nou condiţiile pentru oprirea războiului din Ucraina

Administraţia de la Kremlin a reafirmat, luni, condiţiile pentru oprirea intervenţiei militare, printre acestea figurând recunoaşterea internaţională a anexării Crimeei, independenţa regiunilor Lugansk şi Doneţk şi neutralitatea Ucrainei din punct de vedere militar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO