Eveniment

Război în Ucraina, 14 iunie 2022

Război în Ucraina, 14 iunie 2022

Autor: Răzvan Botea

15.06.2022, 00:06 157

Istoric al Universităţii Yale: Putin se pregăteşte să înfometeze o mare parte din ţările în curs de dezvoltare pentru a câştiga războiul din Ucraina

Unul dintre istoricii Universităţii Yale, Timothy Snyder, a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să înfometeze unele ţări ale lumii aflate în curs de dezvoltare, ca parte a eforturilor sale de a câştiga războiul din Ucraina, scrie Business Insider. Snyder a publicat sâmbătă un articol pe Twitter în care explică modul în care crede că Putin foloseşte insecuritatea alimentară în scopul câştigării războiului.

 

Arme pentru Ucraina. Instruirea trupelor ucrainene pe obuziere germane va fi finalizată în curând

Instruirea trupelor ucrainene pe obuziere germane va fi finalizată în curând, deschizând calea pentru utilizarea armelor în războiul din Ucraina, a declarat marţi ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, citată de Mediafax. „Antrenamentul privind Panzerhaubitze 2000 va fi finalizat în curând, astfel încât să poată fi folosit în luptă în Ucraina", a declarat Lambrecht reporterilor în timpul unei vizite la o bază militară din oraşul Rheinbach din vestul Germaniei, potrivit Reuters.

 

Oficial ucrainean: Lîsîceansk este „un adevărat iad", 70 de persoane au fost evacuate

70 de persoane au fost evacuate din Lîsîceansk şi din localităţile din jur, a anunţat marţi Serhii Haidai, guvernatorul regional din Lugansk, potrivit BBC. Prin intermediul unui mesaj publicat pe Telegram, Haidai a descris condiţiile din regiune, care se află sub un atac intens de artilerie din partea ruşilor, ca fiind „un adevărat iad“. El a spus că evacuarea este plină de riscuri, locuitorii „alergând spre maşină“ şi putând înainta doar la adăpostul întunericului.

 

Zelenski: Bătălia pentru Donbas este „una dintre cele mai brutale bătălii din şi pentru Europa"

Bătălia pentru Donbas este „una dintre cele mai brutale bătălii din şi pentru Europa“, a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit Mediafax. Bătălia pentru regiunea Donbas din estul Ucrainei „va rămâne cu siguranţă în istoria militară ca una dintre cele mai brutale bătălii din Europa şi pentru Europa“, a spus preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Declaraţia apare după ce, luni, oficialii militari ucraineni au anunţat că trupele lor au fost îndepărtate din centrul oraşului Severodonetsk, care se află în centrul bătăliei actuale pentru controlul asupra regiunii Luhansk din estul Ucrainei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels