Eveniment

Război în Ucraina: Autorităţile ucrainene anunţă că marţi a interceptat zeci de rachete şi drone ale ruşilor

Război în Ucraina: Autorităţile ucrainene anunţă...

Autor: Mediafax

11.10.2022, 18:06 70

Autorităţile din Ucraina afirmă că marţi au interceptat zeci de rachete şi drone lansate de ruşi, în atacuri separate, potrivit CNN. 

Comandamentul Forţelor Aeriene ale Forţelor Armate ale Ucrainei a anunţat că a „doborât" primele patru rachete în jurul orei locale 9.00, iar alte 14 între orele 9.30 şi 13.00.

Premierul ucrainean Denys Shmyhal a declarat că atacurile ruseşti au continuat marţi asupra instalaţiilor energetice, cu 33 de lovituri de rachete până în prezent.

Comandamentul forţelor aeriene ucrainene a anunţat că până la ora locală 13:30 au fost distruse 20 de rachete de croazieră şi 13 „drone kamikaze".

„În total, 33 de ţinte aeriene au fost distruse de forţele şi mijloacele Forţelor Aeriene", a precizat acesta.

De altfel, preşedintele Volodimir Zelenski a făcut de mai multe ori apel către aliaţii Ucrainei pentru a obţine mai multe echipamente de apărare aeriană.

„Apărarea antiaeriană este în prezent prioritatea numărul 1 în cooperarea noastră în domeniul apărării", a scris Zelenski, pe Twitter, luni seara, după o convorbire telefonică cu preşedintele american Joe Biden.

Volodimir Zelenski s-a întâlnit marţi cu ministrul ucrainean al Apărării, cu comandantul-şef al forţelor armate şi cu alţi oficiali guvernamentali şi militari.

„Cei prezenţi (...) au subliniat necesitatea urgentă de a dota armata [ucraineană] cu sisteme moderne de apărare aeriană şi de apărare antirachetă", a declarat biroul său de presă.

Luni şi marţi, Ucraina a fost vizată de numeroase atacuri aeriene lansate de ruşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO