Eveniment

Reacţia lui Dan Barna după înfrângerea din primul tur: Îmi asum responsabilitatea. Vom face o analiză în partid

Reacţia lui Dan Barna după înfrângerea din primul...

Autor: Gabriel Pecheanu

11.11.2019, 12:17 149

Liderul USR Dan Barna anunţă că urmează o analiză serioasă în partid, după ce nu a reuşit să intre în turul doi al alegerilor prezidenţiale, obţinând în total, după numărarea voturilor de pe teritoriul ţării, 14,1%, din voturi, adică sub scorul partidului la europarlamentare.

"Am văzut punctajele, procentele, îmi asum responsabilitatea pentru acest obiectiv pe care nu l-am atins, de a avea un tur 2 fără PSD. Electoratul a decis că turul 2 să fie despre Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis. Am parte din vină că nu am reuşit să ajung cu mesajul de modernizare la mai mulţi cetăţeni", a spus Dan Barna.

Acesta a mai declarat că speră ca alegerile locale să primească un rezultat mai bun.

"E un proces din care învăţăm şi vom avea o analiză elaborată. Azi am convocat liderii din filialele judeţene la o primă discuţie. A fost cea mai grea campanie pentru noi şi suntem pe un drum în care credem mult. Am crezut că suntem mai sus decât ne-a dovedit electoratul", a mai spus Barna.

Biroul Electoral Central a anunţat, luni, primele rezultate oficiale, după numărarea voturilor 95,89% din secţiile de votare, potrivit cărora Klaus Iohannis a obţinut 36,91% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă 23,45%. Dan Barna se situează pe locul al treilea, cu 14,19% din voturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO