Eveniment

Reacţia lui Tăriceanu la reducerea TVA: Nu poţi majora pensii şi salarii simultan cu diminuarea taxelor

Reacţia lui Tăriceanu la reducerea TVA: Nu poţi majora...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

17.12.2019, 17:16 521

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nimeni nu a rezolvat paradoxul majorării salariilor şi pensiilor simultan cu reducerea taxelor. Liderul ALDE a precizat că România deja are un nivel de taxare foarte scăzut.

„Nu există un joben din care în mod miraculos să poţi să scoţi soluţii pentru a majora pensiile şi salariile simultam cu diminuarea taxelor. Nu a rezolvat nimeni acest paradox, dilemă. Trebuie să îşi reconsidere propunerea pe care au făcut-o pentru că altfel nu văd de unde ar putea fi asigurate veniturile când ar exista o astfel de diminuare a TVA. România deja are un nivel de taxare foarte scăzut”, a declarat”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marţi, la finalul şedinţei Biroului Politic Executiv al ALDE de la Parlament.

Comisia de Buget a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, raport favorabil asupra proiectului care reduce TVA de la 19% la 16% iar TVA pentru alimente de la 9% la 5% de la 1 ianuarie 2020. Liberalul Dan Vîlceanu s-a împotrivit, deşi iniţiativa aparţine unor colegi de la PNL.

Referitor la subiect, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că „în acest moment bugetul nu-şi permite o reducere pe TVA”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO