Eveniment

Reacţia preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă: România este alături de poporul israelian

Reacţia preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă:...

Autor: Laura Buciu

14.04.2024, 09:16 22

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, au condamnat atacul Iranului asupra Israelului. Şi preşedintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a transmis că România este alături de poporul israelian.

Ursula von der Leyen a scris pe X că atacul a fost unul „nejustificat”.

„Condamn ferm atacul flagrant şi nejustificat al Iranului asupra Israelului. Şi fac apel la Iran şi împuterniciţii săi să înceteze imediat aceste atacuri. Toţi actorii trebuie acum să se abţină de la o escaladare ulterioară şi să lucreze pentru a restabili stabilitatea în regiune”, spune von der Leyen.

Tot pe X a scris şi Roberta Metsola. Ea spune că acest atac riscă să aprindă şi mai mult „haosul din Orientul Mijlociu”.

„Loviturile fără precedent ale Iranului cu drone şi rachete asupra Israelului reprezintă o escaladare majoră. Riscă să aprindă şi mai mult haosul din Orientul Mijlociu. UE condamnă atacul în cei mai fermi termeni posibil şi va continua să lucreze pentru a detensiona şi a opri situaţia să se transforme în mai multe vărsări de sânge”, scrie Metsola.

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, spune că România condamnă atacul Iranului.

„România este alături de Israel şi poporul israelian şi condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia. Israelul are dreptul de a-şi asigura securitatea sa. Facem apel la evitarea escaladării situaţiei de securitate regională deja extrem de dificilă”, scrie Nicolae Ciucă pe Facebook.

Iranul a lansat un atac direct asupra Israelului din propriul său teritoriu. Acest fel de atac este o premieră pentru Iran.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO