Eveniment

Rectificarea da bani la 5 ministere si taie la 40 institutii

26.08.2009, 18:32 16

Cheltuielile bugetului de stat vor fi majorate la rectificare cu 5 mld. lei, prin suplimentarea alocatiilor la Ministerele Muncii (cu peste 5,3 mld. lei), Justitiei, Administratiei si Internelor, Transporturilor si Economiei, concomitent cu reducerea bugetelor la celelalte institutii publice.

Ministerul Muncii va primi un plus de 5,36 mld. lei, pe fondul majorarii subventiilor acordate bugetului asigurarilor sociale de stat (pensii) cu 5,54 mld. lei si reducerii cheltuielilor pentru programele cu finantare nerambursabila, iar Ministerul Transporturilor va beneficia, pe sold, de inca 756,5 mil. lei.

O suma de 500 mil. lei va fi folosita pentru investitii in infrastructura de transport, iar Ministerul Economiei va primi 169,9 mil. lei.

Ministerul Administratiei si Internelor va primi 66,2 milioane de lei, in timp ce Ministerul Justitiei va primi 61,3 mil. lei.

Guvernul va reduce alocatiile celorlalte institutii publice, cele mai mari scaderi urmand sa fie efectuate la Ministerul Dezvoltarii (-346,5 mil. lei), Ministerul Educatiei (-154,1 mil. lei), Ministerul Mediului (-108,3 mil. lei).

Cheltuielile de personal incluse in bugetul de stat si la ordonatorii principali de credite cu venituri proprii vor fi reduse la rectificarea bugetara cu numai 126,24 mil. lei, cele mai mari reduceri urmand sa fie operate la MAI, Finantelor Publice si SRI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO