Eveniment

Registrul Comerţul se închide şapte zile la sfârşitul lunii pentru introducerea unui nou sistem informatic

Autor: Gabriel Razi

20.01.2012, 11:39 266

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului nu va onora cererile de înregistrare de noi companii, cererile de radiere a firmelor şi nu va primi menţiuni timp de şapte zile lucrătoare în intervalul 26 ianuarie - 3 februarie. Măsura a fost luată de oficialii ONRC pentru introducerea unui nou sistem informatic. Serviciile prin care se poaet verifica dsponibilitatea şi/sau rezervarea unei denumiri de firmă, emblemă sau prin care se verifică unicitatea unui sediu social vor fi suspendate timp de cinci zile în perioada 30 ianuarie - 3 februarie. În această perioadă funcţionarii de la Registrul Comerţului nu vor soluţiona nicio cerere.

"Cererile de înregistrare în registrul comerţului se vor primi în regim de corespondenţă (ex. poştă), în registratura generală, urmând să fie înregistrate în registrul comerţului începând cu data de 6 februarie, pe noul sistem informatic, eşalonat, funcţie de data primirii în registratura generală", se arată într-un comunicat al instituţiei.

În perioada 3-7 februarie va fi suspendat şi serviciul RECOM online, urmând să funcţioneze numai partea de informaţii gratuite. În intervalul 30 iauniare - 7 februarie va fi suspendată şi crearea de noi conturi RECOM pentru contractele în derulare, dar şi încheierea de noi contracte RECOM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO