Eveniment

Registrul fiscal, amanat

19.06.2008, 19:15 13

Registrul Fiscal, care va include toate taxele fiscale si parafiscale aplicate in Romania, ar putea fi publicat in prima jumatate a lunii iulie, desi lansarea acestuia era programata pentru sfarsitul lunii mai.
Anuntul privind noul termen de realizare a registrului a fost facut de ministrul economiei si finantelor Varujan Vosganian la o intalnire pe care a avut-o ieri cu investitorii americani, membri ai Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham).
Vosganian a explicat membrilor AmCham ca registrul este parte a strategiei ministerului de a produce o harta clara a fiscalitatii din Romania si pentru a veni in sprijinul investitorilor prin centralizarea tuturor informatiilor privind fiscalitatea. La jumatatea lunii aprilie, ministrul declara ca registrul va fi gata la sfarsitul lunii mai. "Primul lucru pe care vrem sa-l facem este sa alcatuim registrul fiscal roman. La sfarsitul lunii mai vom avea un site pe care vom publica tot sistemul de taxe din Romania", declara Vosganian.
Registrul va include o enumerare a tuturor impozitelor si taxelor din Romania si a nivelurilor acestora, urmand ca orice modificare sa fie semnalata de autoritati si sa fie introdusa in registrul fiscal, consultabil si in format electronic.
Finantele au anuntat inca de anul trecut ca au inceput o inventariere a tuturor taxelor care se platesc in Romania, altele decat cele prevazute de Codul Fiscal si care intra in sfera parafiscalitatii, dupa ce reprezentantii mediului de afaceri au reclamat ca numarul acestora nu este cunoscut si impovareaza mediul de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO