Eveniment

Reincep lucrarile la autostrada Transilvania

14.07.2005, 20:34 12

Ministerul Transporturilor va transfera incepand de joi companiei americane Bechtel 12 milioane de euro pentru datoriile pe care le are Guvernul la proiectul de constructie a autostrazii Transilvania.

Anuntul a fost facut de presedintele PD, Emil Boc, care a afirmat ca Guvernul va plati aceasta suma pe langa cele 10 milioane de euro virate deja catre compania americana in luna iunie.

"Aceasta este o premisa pentru inceperea lucrarilor la autostrada Brasov-Bors", a declarat Emil Boc in cadrul unei conferinte de presa.

Primarul Clujului a mai afirmat ca in prezent este in desfasurare o licitatie organizata de Ministerul de Finante privind contractarea unui imprumut de 100 de milioane de euro, bani din care se va plati si ultima restanta fata de compania americana.

Emil Boc a declarat miercuri ca a discutat cu ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, caruia i-a cerut sa ia masuri pentru deblocarea lucrarilor la autostrada. Saptamana trecuta, reprezentantii firmei Bechtel au afirmat ca lipsa de fonduri a determinat trecerea in somaj tehnic a peste 500 de muncitori romani.

Purtatorul de cuvant al Bechtel, Bogdan Sgarcitu, nu a putut fi contactat, avand telefonul inchis. "Nu sunt la birou. Nu comentez", a declarat pentru ZF Transilvania directorul adjunct al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, Mircea Pop.

Boc a mai precizat: "Una dintre bancile preferate care participa la aceasta licitatie este Exim Bank", exprimandu-si speranta ca pana la sfarsitul anului se va aloca intreaga suma de 213 milioane de dolari, prevazuta in buget pentru acoperirea cheltuielilor pentru autostrada Transilvania pe anul 2005.

Lucrarile la auto-strada Transilvania au inceput anul trecut, pe baza unui contract in valoare de 2,2 miliarde euro, iar dupa alegeri noua administratie de la Bucuresti s-a pronuntat, in mod repetat, in favoarea renuntarii la acest proiect, sugerand necesitatea demararii unui alt proiect de autostrada, pe traseul Bucuresti-Pitesti-Ramnicu Valcea-Sibiu-Lugoj-Arad-Timisoara, considerat prioritar pentru dezvoltarea infrastructurii Romaniei.

transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO