Eveniment

Relaxare birocratica: permisul auto va fi eliberat in doua ore

10.05.2007, 19:55 13

Permisul de conducere auto si certificatul de inmatriculare a masinii vor fi eliberate in maximum doua ore, incepand cu 1 iunie 2007, iar pasapoartele cu regim normal vor fi emise, incepand cu jumatatea lunii mai a acestui an, in cel mult o saptamana.
Guvernul a aprobat un memorandum continand propuneri de debirocratizare a institutiilor publice.
Documentul prevede ca reprezentantii serviciilor publice sa fie obligati sa ii trateze pe cetateni atent si politicos, sa formuleze un raspuns clar la cererile acestora intr-un interval prestabilit, sa raspunda prompt reclamatiilor, sa ia masuri de eliminare a timpilor de asteptare la ghisee si sa nu accepte "atentii" pentru serviciile furnizate.
Memorandumul include si un set de masuri pentru reducerea termenelor de eliberare a unor documente importante, precum pasaportul, permisul de conducere auto, certificatul de inmatriculare a masinii.
Astfel, permisul de conducere auto si certificatul de inmatriculare a masinii vor fi eliberate in maximum doua ore, incepand cu 1 iunie 2007, iar pasapoartele cu regim normal vor fi emise, incepand cu jumatatea lunii mai a acestui an, in cel mult o saptamana.
Numerele de inmatriculare a autoturismului vor fi acordate in maximum doua ore, de la 1 iunie 2007, iar numerele de inmatriculare preferentiale vor fi emise tot in termen de doua ore, dar de la 1 ianuarie 2008.
Cazierul va fi eliberat imediat, incepand cu luna iulie 2007, in toate judetele cu exceptia municipiului Bucuresti, unde masura va fi aplicata de la 1 ianuarie 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO