Eveniment

Reprezentantii CSFB il sustin pe Beniatov

19.01.2007, 19:40 17

O delegatie a Credit Suisse First Boston (CSFB) va reveni saptamana viitoare in Romania, pentru a-l sustine pe Vadim Beniatov Don, retinut in cadrul dosarului privatizarilor si pentru a se intalni cu reprezentanti ai mediului de afaceri, potrivit unor surse din banca.
Oficialii CSFB, printre care si directorul pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Michael Philipp, au fost prezenti ieri in Romania si s-au reintors la Londra in aceeasi zi.
"Am venit in Romania sa il sustinem pe Vadim (angajat al CSFB - n.r.), dar si sa ne intalnim cu reprezentanti ai mediului de afaceri, cu care dorim sa colaboram", au afirmat sursele, care nu au precizat firmele cu care au purtat discutii.
Conducerea CSFB sustine ca Vadim Beniatov este retinut de autoritati fara dovezi care sa probeze acuzatiile formulate impotriva angajatului firmei.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis marti cererea procurorilor de prelungire a mandatelor de arestare a celor doi consultanti internationali, Vadim Beniatov si Stamen Stancev, si a celor doi functionari ministeriali acuzati de spionaj si tradare in legatura cu privatizarea unor companii romanesti. Procurorii si-au bazat cererea de prelungire a mandatelor de arestare preventiva pe declaratiile membrilor din reteaua condusa de Stancev, analizarea informatiilor din computerele acestora, precum si pe marturiile unor persoane.
In acest dosar, la 22 decembrie 2006, Parchetul instantei supreme a anuntat oficial ca procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au declansat urmarirea penala a fostului ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres, sub acuzatiile de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational si tradare prin transmitere de secrete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO