Eveniment

Romanii merg sa-si cumpere case in Bulgaria

26.10.2007, 18:35 19

Compania imobiliara Linexa Property are programate 50 de vizionari de locuinte pe litoralul bulgaresc al Marii Negre, imobile prezentate in cadrul Targului International de Apartamente Condominium, au anuntat ieri organizatorii targului. Ei au anuntat in acelasi timp ca 15 romani s-au inscris pe liste pentru vizionarea unor apartamente din Germania, prezentate de agentia imobiliara Kb Im:mobile.
In cazul locuintelor de pe litoralul bulgaresc, situate in apropierea portului Balcic, preturile variaza intre 60.000 de euro pentru un apartament de 45 de metri patrati si 315.000 de euro pentru un apartament de circa 300 de mp.
Apartamentele din Germania sunt mai ieftine chiar decat cele din orasele mijlocii din Romania, costand intre 14.900 si 30.000 de euro, adica de patru-cinci ori mai ieftine decat in Capitala. Apartamentele nemtesti sunt situate in Plauen, Leipzig si Dresda.
Ele sunt destinate mai ales oamenilor de afaceri care doresc sa-si achizitioneze la un pret cat mai mic o casa de vacanta pe care o folosesc numai pe perioada concediului, restul anului ele fiind date in posesia angajatilor acestora, in loc de prime sau de bonusuri, dupa cum a declarat recent Kornelius Krumbacher Barle, asociat unic al agentiei germane.
In cadrul Condominium, cele mai cautate apartamente au fost cele cu doua camere, potentialii clienti considerand ca acestea ofera cel mai bun raport calitate-pret. Circa 80% dintre cei 15.000 de vizitatori ai targului
s-au declarat interesati de achizitionarea unui apartament pentru locuit in timp ce restul de 20% au declarat ca vor sa cumpere un imobil pentru a realiza o investitie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO