Eveniment

Ruşii profită de atacurile din Norvegia pentru a lovi în România: Traian Băsescu, exemplu de politician european care promovează deschis ideile naziste

Ruşii profită de atacurile din Norvegia pentru a lovi în România: Traian Băsescu, exemplu de politician european care promovează deschis ideile naziste

Autor: Ioana Bojan

25.07.2011, 11:45 890

Unul dintre motivele pentru care ideile naziste continuă săexiste în Europa este că în unele ţări ele sunt propagate chiar depoliticieni, a afirmat, în contextul atacurilor din Norvegia,reprezentantul rus la NATO, care l-a dat ca exemplu pe preşedinteleTraian Băsescu, relatează Voice of Russia citată de Mediafax.

"Unul dintre motivele pentru care ideile naziste continuă săexiste în Europa este faptul că în unele ţări ele sunt, de fapt,propagate în mod deschis de anumiţi politicieni", a afirmatreprezentantul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, citat de postul deradio Voice of Russia în pagina electronică.

"În republici baltice foste sovietice, nazismul este aproapelăudat de principalii lideri ai acestor ţări. Recent, preşedinteleRomâniei, Traian Băsescu, a afirmat că în 1941, şi el ar fi ordonatarmatei române să se alăture Germaniei naziste, aşa cum au făcutliderii de atunci ai României. În unele ţări europene, politicienide rang înalt promovează deschis ideile naziste. Cum să ne mire căunii oameni de pe stradă preiau aceste idei ca sfaturi pentruacţiune", a precizat Rogozin.

El a făcut aceste declaraţii în contextul celor două atacuri devineri din Norvegia, soldate cu 93 de morţi, care au vizat clădiriguvernamentale din Oslo şi o reuniune a tineretului laburist de peinsula Utoeya.

Preşedintele Traian Băsescu a amintit, la 22 iunie, la B1 TV, încontextul unei întrebări, că se împlinesc 70 de ani de la "hai să-ispunem celebra «Soldaţi români, vă ordon treceţi Prutul!»". El aspus că dacă ar fi fost în acel moment istoric ar fi dat acelaşiordin. "Da, pentru că aveam un aliat şi aveam de recuperat unteritoriu. Dacă aveam condiţiile de atunci probabil că aş fifăcut-o", a spus el. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO