Eveniment

Salariatii cumpara 5% din CEC

23.12.2005, 19:06 8

Vanzarea unui pachet de pana la 5% din capitalul social al CEC catre salariati, membrii consiliului de administratie, precum si pensionarii bancii se va face printr-o asociatie care se va constitui in acest scop, a decis ieri guvernul.

Prevederea este cuprinsa intr-o ordonanta de urgenta care reglementeaza situatia juridica a imobilelor aflate in patrimoniul CEC la 30 iunie 1996, precum si plata salariilor compensatorii pentru angajatii disponibilizati.

In ceea ce priveste bunurile imobile aflate in patrimoniul CEC la 30 iunie 1996, actul normativ prevede ca acestea constituie proprietatea privata a institutiei si vor urma regimul juridic al a acestei proprietati. Conform legii, bunurile aflate in proprietatea privata a unei institutii pot fi vandute. Referitor la cheltuielile cu platile compensatorii pentru persoanele afectate de restructurare, acestea vor fi evidentiate la cheltuieli si datorii.

Ordonanta mai prevede ca presedintele comisiei de privatizare va fi ministrul finantelor, iar postul de vicepresedinte va fi ocupat de un secretar de stat. Termenul pentru depunerea ofertelor finale angajante la privatizarea CEC nu a fost inca stabilit, data limita urmand sa fie fixata, cel mai probabil, pentru luna viitoare.

Premierul Tariceanu declara zilele trecute ca suma obtinuta in urma privatizarii CEC va fi inferioara celei rezultate din privatizarea BCR (2,2 mld. euro), avand in vedere diferentele de performanta bancara si financiara care separa cele doua institutii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO