Eveniment

Şaptezeci de tone de articole pirotehnice, descoperite de poliţiştii din Ilfov

Şaptezeci de tone de articole pirotehnice, descoperite...

Autor: Departamentul Social

30.12.2015, 17:20 436

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov au făcut, miercuri, controale pentru depistarea persoanelor care deţin şi comercializează produse pirotehnice, potrivit unui comunicat al IGPR.

Astfel, în municipiul Bucureşti, la sediul unei societăţi comerciale, care aparţine unui bărbat de 59 de ani, au fost descoperite 70 de tone de materiale pirotehnice, din clasele I- IV, în valoare de 400.000 de euro.

În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru desfăşurare fără drept de orice operaţiuni cu articole pirotehnice şi comercializarea fără drept către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate, pentru a fi utilizate de către pirotehniceni, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii. De asemenea, articolele pirotehnice au fost indisponibilizate, pentru cercetări, mai arată sursa citată.

"Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articole pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi mediului. Din motive de ordine şi siguranţă publică, se interzice deţinerea, utilizarea şi/sau vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice din categoriile F2, F3 şi F4, acestea fiind destinate utilizării de către pirotehnicieni", au precizat reprezentanţii IGPR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO