Eveniment

Scandalul cărnii de cal se reîntoarce în România: în vizor, „o companie mare din sud”

Scandalul cărnii de cal se reîntoarce în România: în vizor, „o companie mare din sud”

Mediafax Foto

Autor: Liviu Iancu

01.03.2013, 00:00 185

O companie mare din România intră în vârtejul bănuielilor privind exportul de carne de cal etichetată drept carne de vită după ce Autoritatea pentru alimentaţie publică din Grecia a anunţat miercuri că a descoperit ADN de carne de cal în mostre prelevate din pachete de carne congelată importate din România sub eticheta "vită". Ministrul agriculturii Daniel Constantin a precizat ieri că firma bănuită că ar fi exportat carne de cal etichetată ca fiind de vită în Grecia este o unitate mare de producţie din sudul României, dar nu a dat detalii.

El a mai spus că Ministerul Agriculturii are deja toate informaţiile cu ieşirile din ţară pentru acea firmă şi toate loturile, aşteptând de la autorităţile elene date despre lotul respectiv, pentru a vedea dacă informaţiile se suprapun şi dacă într-adevăr carnea respectivă a plecat din România etichetată greşit.

"Dacă lucrul acesta se întâmplă (să fi etichetat greşit carnea - n. red.), cu siguranţă vom pedepsi în conformitate cu legea, foarte dur. Este vorba până la urmă de imaginea industriei", a spus ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO