Eveniment

Sef din strainatate pentru Asirom

17.08.2004, 00:00 16



A doua mare companie de asigurari din Romania si prima dintre societatile cu capital autohton, Asirom, a anuntat ieri numirea in pozitia de director general al unui manager strain, Fred Heath.



Asirom este controlata de omul de afaceri Ioan Nicolae, care mai are afaceri in agricultura si ingrasaminte chimice.



Fred Heath, nascut in Africa de Sud si rezident in Marea Britanie, a lucrat, printre altele, pentru o companie americana de asigurari, si are o experienta de peste 20 de ani in sectorul asigurarilor.



Heath a preluat atributiile lui Catalin Stroe, numit la conducerea companiei de asigurari in luna februarie.



"Planul de aducere al unui manager strain la conducerea companiei a fost mai vechi, inca de la schimbarea conducerii Asirom, la inceputul acestui an. O agentie de head-hunting a fost implicata in aceasta alegere", a spus Catalin Stroe.



Noul director general va pregati compania de asigurari pentru liberalizarea pietei asigurarilor dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.



Catalin Stroe va ocupa postul de director general adjunct. Stroe a spus ca noul director general va fi prezentat intr-o conferinta de presa la inceputul lunii viiitoare, dupa ce va fi obtinut avizul de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.



Conform unor informatii de pe piata, Ioan Nicolae ar putea ceda pachetul de control al companiei in perioada urmatoare. Printre cei interesati de Asirom ar, conform acestor surse, fi banca ungara OTP, dar si alte companii de asigurari din Occident.



Asirom are un capital social de 637,9 miliarde de lei, principalul actionar fiind Interagro - 38,14%. Celelalte titluri sant impartite de Broadhurst Investment Ltd - 19,75 %, Astra Romana - 17,78%, Postelnicu Tiberiu Bica - 11,54% si statul - 6,37%.
sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO