Eveniment

Sefii de la ARIS se acuza reciproc de coruptie

18.08.2006, 19:37 74

Ana Maria Cristina, presedintele Agentiei Romane pentru Investitii Straine, a fost convocata joi dimineata de secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, pentru a da explicatii in legatura cu acuzatiile de coruptie semnalate la nivelul ARIS, au declarat surse de la Palatul Victoria.
"La prima ora a diminetii, presedintele ARIS a fost chemat la Guvern pentru a prezenta explicatii in legatura cu acuzatiile de coruptie aparute in ultimele ore. Au fost prezentate documente prin care presedintele institutiei a incercat sa sustina aceste acuzatii", au afirmat sursele citate.
In urma analizei, s-a dispus efectuarea unei anchete de catre Corpul de Control al Guvernului asupra presedintelui ARIS, Ana Maria Cristina, dar si a vicepresedintelui ARIS, Gabriela Vasile. Rezultatele controlului vor fi inainte Departamentului National Anticoruptie, in cazul in care vor fi descoperite fapte de genul celor incriminate.
ARIS a anuntat miercuri ca vicepresedintele agentiei, Gabriela Vasile, a primit foloase necuvenite de la un investitor strain. "Cu ocazia intalnirii cu un investitor strain, din data de 7 iulie a acestui an, doamna vicepresedinte Gabriela Vasile a cerut acestuia mai multe produse fabricate de companie", a declarat presedintele ARIS, Ana Maria Cristina. Gabriela Vasile a respins, joi, acuzatia presedintelui ARIS, Ana Maria Cristina si a solicitat demiterea acesteia.
"Afirmatiile Anei Maria Cristina (...) sunt pure calomnii, fara niciun continut real", afirma Gabriela Vasile intr-un comunicat. Ea a precizat ca a avut, la 7 iulie, impreuna cu secretarul general al ARIS, Florin Vasilache, si consilierul Agentiei Sorin Vasilescu, o intalnire oficiala cu reprezentantii firmei Sinoroma, investitori chinezi in Romania, la sediul societatii din localitatea Parscov din judetul Buzau, pentru a verifica stadiul investitiei initiate de companie.
"Conform uzantelor oficiale, la sfarsitul intrevederii, partea chineza a insistat sa-si exprime respectul fata de partea romana prin oferirea, fiecarui membru al delegatiei romane, a unui protocol constand in trei pungi, continand cate un set de lenjerie de pat si tigari chinezesti, a caror valoare era mai mult simbolica, oricum mult sub limita de 200 de euro, impusa de Legea 251/2004, pentru a fi declarate", a spus Vasile. Ea a precizat ca a donat produsele respective, odata cu mai multe articole de imbracaminte, unui camin de batrani.
Vicepresedintele ARIS a mai afirmat ca presedintele ARIS este in conflict de interese si suspecta de coruptie.
"Spre exemplificare, firma Agresiv Media SRL, care asigura administrarea site-ului web al ARIS, se ocupa si de promovarea lantului de magazine Miniprix, firmele la care are interes presedintele ARIS. Pretul contractului incheiat cu ARIS, semnat de presedinte, este de circa 11 ori mai mare decat costul acelorasi servicii (site-ul Miniprix) pe care Agresiv Media le-a prestat firmei M-Chic SRL, firma conexa Miniprix", se arata in comunicat.
Totodata, Ana Maria Cristina este asociat in firma Mini Prix Discount Concept, iar sotul presedintelui ARIS, Laurentiu Cristina, angajat al M-Chic, este asociat cu un cetatean israelian la firma Mini Prix Discount Shop, potrivit lui Vasile. In plus, lantul de magazine Mini Prix comercializeaza produse importate din state precum China, Turcia, Sri Lanka sau Israel, ai caror investitori au nevoie de avize pentru obtinerea vizelor de lunga sedere in Romania, acordate de ARIS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO