Eveniment

Seful soferului de la Mihailesti, audiat ca invinuit

08.06.2004, 00:00 21

Administratorul societatii care l-a angajat pe soferul implicat in catastrofa de la Mihailesti urmeaza a fi audiat in calitatea de invinuit, pana acum acest proces procedural neputand fi indeplinit intrucat persoana a fost internata in spital, informeaza Ministerul Public.
In cadrul anchetei care vizeaza elucidarea si determinarea cauzelor care au condus la producerea deflagratiei de la Mihailesti, echipa de procurori care face investigatii in municipiul Craiova, a stabilit anumite nereguli.
Astfel, au fost decelate o serie de obligatii ce reveneau agentilor economici, care au fost insa incalcate, asa cum rezulta din nota remisa de Autoritatii Rutiere Romane (ARR), precum si din procesul verbal numarul 729 din 2 iunie 2004, intocmit de Agentia Nationala pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase din cadrul Ministerului Economiei si Comertului.
In paralel, s-a dispus efectuarea mai multor expertize, stabilindu-se termene precise de predare. Astfel, s-a dispus la Institutul National de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului de Justitie o expertiza criminalistica auto care sa releve dinamica producerii accidentului, termenul de finalizare fiind de 20 de zile, iar raportul va fi inaintat procurorilor in 24 iunie.
La Institutul National de Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva Petrosani s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice si fizico-chimice, avind ca obiective determinarea cauzelor, conditiilor si imprejurarilor producerii exploziei. Acest raport are termen de predare data de 14 iunie 2004.
Totodata, s-a dispus efectuarea constatarilor medico-legale asupra persoanelor vatamate, cu privire la natura leziunilor, urmarile producerii acestora si stabilirea numarului de zile de  ingrijiri medicale necesare vindecarii. Pina in momentul de fata nu s-a depus raportul de expertiza biologica (proba ADN) de catre Laboratorul de Medicina Legala al Inspectoratului General al Politiei Romane, necesara identificarii conducatorului auto, Florin Marcu si a soldatului Silviu Stan, dupa fragmentele de cadavru descoperite in timpul investigatiilor de la locul accidentului si prin compararea acestora cu probe "martor" de la apartinatori.
Anchetatorii audiaza persoanele ranite in timpul catastrofei, rudele celor ucisi in explozie si pe toti cei implicati in acest caz. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO