Eveniment

Senator PSD, lui Tăriceanu: Nu se pune problema desfiinţării venitului minim garantat

Senator PSD, lui Tăriceanu: Nu se pune problema...

Autor: Liviu Dadacus

28.04.2017, 13:00 94

Solicitată să comenteze faptul că liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că formaţiunea sa vrea să susţină în coaliţie eliminarea venitului minim garantat, Gabriela Creţu a răspuns: „Domnul Tăriceanu e un om de dreapta, observ chiar de dreapta radicală, ceea ce nu m-aş fi aşteptat”.

„PSD e un partid, cum îi spune şi numele, social-democrat, care identifică drept una dintre principalele probleme, dacă nu chiar principala problemă a României şi nu doar a României, din păcate şi a UE, inegalitatea. Şi măsurile noastre, în genere, sunt menite să ofere soluţii pentru această problemă. Deci nu se pune problema desfiinţării venitului minim garantat. (...) Nu se pune problema, nu cred că va fi problema desfiinţării venitului minim garantat”, a spus Gabriela Creţu.

Ea a arătat că ALDE este partener coaliţia de guvernare, iar într-o coaliţie lucrurile se discută.

„Într-o coaliţie se discută lucrurile. E o propunere, nici nu a fost făcută oficial, a fost mai curând un comentariu”, a mai spus Gabriela Creţu.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că trebuie să se renunţe complet la venitul minim garantat, „care este o invitaţie la nemuncă”, afirmând că, în România, este criză de forţă de muncă şi că măsura se impune pentru menţinerea ritmului de creştere prevăzut în programul de guvernare.

„Trebuie să renunţăm complet la venitul minim garantat, care este o invitaţie la nemuncă, mai ales în contextul în care, în România, în momentul de faţă este criză de forţă de muncă. Sunt societăţi comerciale care merg să aducă forţă de muncă din ţările vecine. Deci, nu putem dacă avem criză de forţă de muncă să îi lăsăm pe unii să stea acasă pe venitul minim garantat, în loc să se ducă la muncă. Eu cred că şi din punct de vedere al demnităţii individuale a fiecăruia este preferabil să câştigi un ban muncit decât să stai cu mâna întinsă să primeşti un ajutor de la stat”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că măsura îi vizează pe cei cărora li se oferă locuri de muncă şi le refuză, preferând să trăiască din venitul minim garantat, nu pe cei care suferă de handicap.

Tăriceanu a spus că PSD „a ţinut în trecut la venitul minim garantat”, însă crede că în actualele condiţii social-democraţii vor analiza cu toată obiectivitatea propunerea ALDE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO