Eveniment

SIF Oltenia a vandut 6,8% din Athenee Palace

16.07.2004, 00:00 12

SIF Oltenia si-a vandut  participatia de 6,8% pe care o detinea in cadrul companiei Athenee Palace. De la inceputul saptamanii, actiunile Athenee Palace au facut obiectul unor tranzactii importante, prin intermediul carora s-au transferat pachete de actiuni reprezentand in total peste 10% din capitalul social al companiei, de unde rezulta ca SIF Oltenia nu a fost singurul vanzator.
Cea mai mare parte a pachetului pe care SIF Oltenia l-a detinut la Athenee Palce a fost cumparat anul trecut de la  societatea Ingerl Romania Trading.  In prezent, cel mai important actionar al Athenee Palace este Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, cu 41,8% din numarul total de actiuni.
Actiunile Athenee Palace sunt listate la Bursa Electronica RASDAQ, unde s-a transferat ieri 1,5% din capitalul social al companiei. Pretul mediu a fost in jurul nivelului de 13.800 lei/actiune, la acest pret, capitalizarea bursiera a companiei fiind de 2,4 milioane euro.
 Athenee Palace are o participatie de 35%, la copmpania Athenee Phenix Group, care detine hotelul Hilton din Bucuresti.
Athenee Palace nu mai desfasoara o activitate proprie, la sfarsitul anului trecut, compania mai detinand in afara de participatia din cadrul Athenee Phenix Group, un apartament cu trei camere in care functioneaza sediul societatii si in regim de inchiriere o suprafata de 380 mp la parterul Hotelului Bulevard din Bucuresti. Compania a convocat de altfel la sfarsitul lunii trecute Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor in vederea aprobarii vanzarii spatiului detinut la parterul Hotelului Bulevard.Anul trecut, Athenee Palace a obtinut un profit de 2,7 miliarde lei (73.000 euro), care a fost repartizat pentru a acoperi partial pierderea din 2002.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO