Eveniment

Sistemele de colectare a TVA si a accizelor, pe ultima suta

14.09.2006, 19:26 21

Verificarea sistemelor informatice privind colectarea TVA si a accizelor intra intr-o noua etapa, prin interconectarea sistemelor din teritoriu cu cel central, pana la sfarsitul anului fiind prevazuta introducerea informatiilor in baza de date.
"Administratiile fiscale din teritoriu au propriul sistem informatic pentru gestionarea incasarilor din TVA si accize. Acesta trebuie modifcat pentru a primi noile declaratii standard", au declarat surse din Ministerul Finantelor Publice (MFP).
"De asemenea, este necesara conectarea acestuia cu sistemul central, conexiunea intre acestea urmand sa fie realizata la nivelul biroului central de legatura", au adaugat sursele citate.
Noul set de teste tine de interconectarea sistemelor informatice "din spatele administratiei fiscale", la nivel ierarhic.
Sistemele electronice sunt importante pentru o tara care adera la Uniunea Europeana pentru ca piata comuna are reguli stricte in ceea ce priveste TVA si accizele, iar aceste doua taxe reprezinta baza sistemului utilizat la calculul contributiei statelor membre la bugetul UE.
Cele doua sisteme trebuie sa fie functionale la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO