Eveniment

Situaţie tot mai grea pe front: Forţele ucrainene vor trebui să cedeze mai multe teritorii Rusiei dacă ajutorul militar american nu va sosi în curând, a avertizat preşedintele Volodimir Zelenski

Situaţie tot mai grea pe front: Forţele ucrainene vor...

Autor: Cosmin Pirv

30.03.2024, 14:00 139

Forţele ucrainene vor trebui să cedeze mai multe teritorii Rusiei dacă ajutorul militar american nu va sosi în curând, a avertizat preşedintele Volodimir Zelenski, într-un apel către Congres pentru a aproba un pachet de ajutor de mai multe miliarde de dolari.

Zelenski a avertizat că lipsa ajutorului ar putea pune în pericol marile oraşe ale Ucrainei.

„Dacă nu există sprijin din partea SUA, înseamnă că nu avem apărare aeriană, nu avem rachete Patriot, nu avem bruiaje pentru războiul electronic, nu avem gloanţe de artilerie de 155 de milimetri”, a declarat el pentru The Washington Post. „Înseamnă că ne vom întoarce, ne vom retrage, pas cu pas”.

El a spus că Kievul va fi forţat să prioritizeze resursele, iar reducerea ar putea avea consecinţe.

„Dacă ai nevoie de 8.000 de cartuşe pe zi pentru a apăra linia frontului, dar ai doar, de exemplu, 2.000 de cartuşe, trebuie să faci mai puţin”, a explicat el, spunând că soluţia ar putea implica scurtarea liniei frontului. „Dacă se rupe, ruşii ar putea merge în marile oraşe”.

O parte din estul Ucrainei se află sub control militar rusesc de când Moscova şi-a lansat invazia în urmă cu mai bine de doi ani.

Administraţia preşedintelui Joe Biden se străduieşte să impună un pachet de ajutor internaţional de 95 de miliarde de dolari - care include 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina - prin Camera Reprezentanţilor la mai bine de o lună de când a fost adoptat în Senat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO