Eveniment

Şomajul a scăzut la nivelul de dinaintea pandemiei. În iulie 2022 erau 433.000 de şomeri în România, în scădere cu 16.000 de persoane faţă de iunie 2022

Şomajul a scăzut la nivelul de dinaintea pandemiei. În...

Autor: Răzvan Botea

02.09.2022, 08:30 203

Rata şomajului calculată de Institutul Naţional de Statistică (INS) a ajuns la 5,2% în iulie 2022, cel mai scăzut nivel din februarie 2020, ultima lună dinaintea introducerii restricţiilor în România, pe fondul pandemiei. 

Într-o analiză asupra datelor INS, Andrei Rădulescu, care conduce departamentul de analiză macroeconomică din Banca Transilvania, spune că scăderea indicatorului se datorează investiţiilor care au continuat, în ciuda războiului din Ucraina şi a inflaţiei.

„Statisticile confirmă consolidarea tendinţei de ameliorare a climatului din sfera pieţei forţei de muncă în a şaptea lună din 2022, expresie a continuării fluxurilor investiţionale în economie, în pofida suprapunerii şocurilor din sfera ofertei şi tensiunilor geopolitice regionale“, scrie economistul BT.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO