Eveniment

SRI, obligat să plătească 50.000 de lei daune lui Patriciu. Avocaţii au cerut daune de un milion de dolari

SRI, obligat să plătească 50.000 de lei daune lui Patriciu. Avocaţii au cerut daune de un milion de dolari

Autor: Mediafax

18.02.2011, 14:02 37

Dinu Patriciu a câştigat vineri procesul cu SRI, care trebuie săîi plătească daune de 50.000 de lei pentru încălcarea dreptului laviaţă intimă în perioada în care i-au fost interceptateconvorbirile telefonice, decizia definitivă în acest dosar fiindpronunţată vineri, de ICCJ, informează Mediafax.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, vineri,atât recursul lui Dinu Patriciu, cât şi cel formulat de ServiciulRomân de Informaţii şi a menţinut în acest dosar decizia pronunţatăde Tribunalul Bucureşti, care a stabilit că lui Dinu Patriciu i-afost încălcat dreptul la viaţă intimă şi a obligat SRI la plataunor daune morale de 50.000 de lei.

Procesul a început la jumătatea lunii februarie a anului 2007,când avocaţii lui Dinu Patriciu au depus la Tribunalul Bucureşti oplângere împotriva SRI cu privire la interceptarea timp de maimulţi ani a convorbirilor telefonice purtate de omul deafaceri.

În plângere, avocaţii apreciau că ascultarea posturilortelefonice s-a făcut cu "încălcarea gravă, repetată şiiresponsabilă a legii procedurale în vigoare, respectiv a Coduluide procedură penală şi a Legii siguranţei naţionale", astfel că ausolicitat "daune morale şi reputaţionale de un milion de dolari".Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO