Eveniment

Standard & Poor's confirmă ratingul de ţară al României: BBB-/A-3 cu perspectivă stabilă

Standard & Poor's confirmă ratingul de ţară al...

Autor: Dan Straut, Mediafax

09.10.2017, 17:13 195

Anunţul agenţiei este susţinut de nivelul moderat al datoriei publice şi al datoriei externe, pe fondul unei perspective de creştere economică solidă.

„Perspectiva stabilă reflectă aşteptările agenţiei privind majorarea deficitelor fiscale şi externe ca rezultat al politicii guvernamentale prociclice, în timp ce datoria guvernamentală şi cea externă vor creşte doar treptat în anii următori”, se arată în comunicat.

Agenţia de rating menţionează că factorii care pot conduce la o îmbunătăţire a ratingului de ţară sunt continuarea eforturilor în privinţa consolidării bugetare, o traiectorie descendentă a datoriei guvernamentale nete, implementarea cu succes a procesului de restructurare sau privatizare a întreprinderilor de stat, îmbunătăţirea cadrului de guvernanţă.

Toate acestea pot genera „o creştere macroeconomică stabilă şi predictibilă şi consolidarea finanţelor publice”, precizează Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO