Eveniment

Starul media american din online îşi părăseşte copilul

Starul media american din online îşi părăseşte copilul

Autor: Ştefan Stan

11.08.2016, 16:03 1184

Arianna Huffington, co-fondatoarea publicaţiei Huffington Post, va părăsi compania, potrivit Wall Street Journal. Fondat în urmă cu 11 ani, Huffington Post a devenit unul dintre cele mai mari instituţii digitale de media din SUA.

Potrivit Wall Street Journal, Arianna Huffington şi-a motivat despărţirea de companie prin dorinţa ei de a porni un start-up dedicat problemelor de sănătate.

Femeia de afaceri, care în prezent are 66 de ani, a semnat în iunie anul trecut un contract care o menţinea pe poziţia de preşedinte şi redactor şef al Huffington Post până în 2019. Totuşi, ea a susţinut că potrivit contractului, i se permite să lanseze noua companie, Thrive Global, în timp ce îşi continuă rolul său în cadrul siteului.

Când a obţintut prima tranşă de finanţare pentru startup săptămâna trecută, ea a anunţat că a devenit clar că nu va mai putea conduce şi Huffington Post.

”Credeam că le pot face pe amandouă, însă pe măsură ce munca la startup a început să crească, mi-am dat seama că necesită atenţia mea integrală”, a spus Arianna Huffington. ”Este important să ştii că atunci când o uşă se închide, alta se deschide, iar acum simt că acel moment a venit”, a adăugat ea.

Rolul său neîntrerupt în site-ul omonim, care a fost cumpărat de AOL în 2011 pentru 315 milioane de dolari, a devenit neclar după ce AOL a fost cumpărată de Verizon Communications pentru 4,4 miliarde de dolari anul trecut. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO