Eveniment

Statul ar putea cumpara produse agricole de la micii producatori

11.08.2008, 19:37 15

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) analizeaza posibilitatea initierii de acte normative referitoare la achizitia de produse agricole de la micii producatori pentru rezerva de stat. "Ministerul Economiei si Finantelor analizeaza, impreuna cu celelalte institutii abilitate - Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Internelor si Reformei Administrative si Administratia Nationala a Rezervelor Statului - posibilitatea initierii unor proiecte de acte normative referitoare la achizitionarea produselor agricole de la micii producatori", potrivit Biroului de presa al institutiei. Presedintele Traian Basescu a declarat recent ca le-a cerut ministrilor de Finante si de Interne sa analizeze rapid posibilitatea ca la rezerva de stat sa fie achizitionate produse agricole de la micii producatori.
Seful statului a spus ca, in cursul deplasarilor in tara pe care le-a facut in ultimele zile, a primit mesaje in legatura cu problema achizitiei recoltei agricole din acest an, in conditiile in care fermierii au obtinut o recolta buna. Basescu a aratat ca micii producatori au doua posibilitati in legatura cu recolta obtinuta, respetiv vanzarea sau depozitarea. El a subliniat insa ca preturile oferite fermierilor sunt "extrem de scazute", iar in aceste conditii, a cerut in urma cu doua saptamani ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, sa analizeze daca exista resurse pentru ca la rezerva de stat sa se achizitioneze o cantitate mult mai mare de produse agricole, cum ar fi grau sau porumb, decat cea existenta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO