Eveniment

Steluta Racolta trece de la Ardaf la Asirom

22.10.2004, 00:00 20



Steluta Racolta, care si-a dat demisia din functia de presedinte al societatii de asigurari Ardaf luna trecuta, ar putea fi cooptata in echipa de conducere a Asirom, afirma surse din piata.



Racolta ar urma sa-si inceapa activitatea chiar de saptamana viitoare.



Miscarea survine dupa ce fostul presedinte si director general al Asirom, Angela Toncescu, a fost numita in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Ardaf. Angela Toncescu a fost numita in aceasta functie imediat dupa demisia Stelutei Racolta.



Prin venirea Stelutei Racolta la Asirom are loc practic o rocada intre cele doua societati.



Ambele companii apartin unor oameni de afaceri romani. Ardaf este controlata de Ovidiu Tender, iar Asirom de Ioan Niculae.



Racolta si-a dat demisia de la Ardaf pentru ca ajunsese la concluzia ca "nu a mai corespuns exigentelor grupului Tender", conform declaratiilor sale de la acea data.



Noul director general al societatii Asirom este din acest an un britanic nascut in Africa de Sud, Fred Heath, 56 de ani.



Asirom a avut prime brute subscrise de 3.105 miliarde lei (76,1 mil. euro) pe primele sase luni ale acestui an, in crestere cu 5,5% in euro fata de aceeasi perioada a anului trecut.



Ardaf asteapta anul acesta afaceri de peste 40 milioane de euro, fata de 30 milioane de euro anul trecut. Pe primele sase luni din acest an, primele brute subscrise au crescut cu 58% in lei (42% in euro). sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO