Eveniment

Ştiri pe scurt Eveniment

Autor: Mediafax

05.12.2010, 23:40 13

Traian Băsescu a cerut preşedintelui Kazahstanului onorareacreanţei Rompetrol

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, la întâlnirea de la Astanacu preşedintele Republicii Kazahstan, Nursultan Nazarbaev, onorareaintegrală a creanţei bugetare a Companiei Rompetrol Rafinare faţăde statul român. În perioada 1-2 decembrie, preşedintele Băsescu aparticipat la cel de-al VII-lea Summit al OSCE, care a avut loc laAstana, în Republica Kazahstan. În marja acestei reuniuni, şefulstatului român a avut şi o serie de întrevederi bilaterale, întrecare şi cu preşedintele Kazahstan, Nursultan Nazarbaev.

MDRT reia investiţiile în săli polivalente, deşi anunţadesfiinţarea CNI

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului propuneGuvernului aprobarea unui program de construcţie a 30 de sălipolivalente cu 5.000 - 15.000 de locuri, în perioada 2010-2016,proiectul urmând să fie derulat prin Compania Naţională deInvestiţii, aflată sub autoritatea ministerului. "Finanţareaprogramului se asigură din alocaţii de la bugetul de stat, înlimita fondurilor aprobate anual cu această destinaţie în bugetulMinisterului Dezvoltării Regionale şi Turismului, alocaţii de labugetul local, credite externe, procedura parteneriatuluipublic-privat, precum şi din alte surse de finanţare legalconstituite", se arată în proiectul de hotărâre de guvern, elaboratde minister. Anterior, ministrul dezvoltării Elena Udrea anunţaseînchiderea Companiei Naţionale de Investiţii din cauza unul scandalprivind alocarea de contracte către firme ale membrilor PDL.

Noi numiri în Guvern

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Dan Lazăr, fostconsilier al premierului Emil Boc, a fost numit de şeful Guvernuluidrept responsabil naţional cu autorizarea finanţării Phare,Facilitatea de tranziţie şi SAPARD. Dan Lazăr preia astfelatribuţiile fostului secretar de stat în Ministerul FinanţelorAlexandru Nazare. De asemenea, Sergiu Stănişteanu, eliberat deGuvern din funcţia de prefect al judeţului Giurgiu şi trecut înpostul de inspector guvernamental, a fost numit secretar general înMinisterul Economiei. Numirea în noua funcţie a fost reglementatăprin decizie a premierului Emil Boc.

CE cere ca Guvernul să nu taie salarii la ANRE

Comisia Europeană a avertizat Guvernul că aplicarea Legiisalarizării unitare pentru angajaţii Autorităţii Naţionale deReglementare în domeniul Energiei (ANRE) poate afecta independenţainstituţiei şi genera declanşarea procedurii de infringement, darExecutivul insistă că lipsa banilor impune constrângeri bugetare şică independenţa este asigurată prin lege. Comisia Europeană atransmis Guvernului o a doua avertizare privind riscul caindependenţa financiară a ANRE să fie afectată de includereaangajaţilor instituţiei în categoria personalului afectat de Legeasalarizării unitare în sectorul bugetar. Comisia a atenţionat căpoate fi declanşată procedura de infringement dacă independenţaANRE este afectată, au declarat surse guvernamentale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO