Eveniment

Sulfina Barbu: Avem dovezi că, aşa cum spun manifestanţii, corupţia ucide. Sistemul politic a greşit

Sulfina Barbu: Avem dovezi că, aşa cum spun...

Autor: Departamentul Social

05.11.2015, 10:45 329

Sulfina Barbu a făcut declaraţiile la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a venit pentru a da declaraţii de martor, în calitate de fost vicepreşedinte al PDL, în dosarul Elenei Udrea, în legătură cu finanţarea campaniei electorale din 2012 a PDL cu bani care ar fi fost primiţi de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu pentru asigurarea unui contract cu Hidroelectrica.

"Prin ceea ce s-a întâmplat în cumplitul accident avem şi dovezi că, din păcate, corupţia ucide", a spus Sulfina Barbu, fost vicepreşedinte al PDL, în prezent membru PNL.

Întrebată cum comentează situaţia politică actuală şi dacă alegerile anticipate ar reprezenta cea mai bună soluţie în actualul context, Sulfina Barbu a spus:" Din punctul meu de vedere, da. Oamenii sunt cei care trebuie să îşi aleagă politicienii pe care doresc să îi trimită la conducere. Cred că este lipsă de legitimitate, astăzi, la actualii politiceni şi cred că aceasta este soluţia cea mai potrivită".

Sulfina Barbu a adăugat că revolta oamenilor este fundamentată, pentru că sistemul politic a greşit în mod repetat.

"Astăzi, suntem martorii unei revolte fundamentate, unei revolte a oamenilor, pentru că sistemul politic, din păcate, a greşit, şi a greşit în mod repetat. Fiecare dintre noi trebuie să tragem învăţăminte din ceea ce se întâmplă, şi sunt convinsă că doar un vot este cel care poate să readucă o clasă politică legitimă în fruntea ţării", a declarat Sulfina Barbu.

Întrebată cu ce ofertă politică vin liberalii, după ce Guvernul Ponta şi-a depus mandatul, Sulfina Barbu a spus că PNL este pregătit cu un program politic adecvat şi cu o echipă.

"Din nou discutăm de oameni, trebuie ca oferta politică, din punct de vedere al resursei umane, din parea Partidului Naţional Liberal, trebuie să fie cu oameni curaţi, cu oameni care nu sunt acuzaţi de corupţie, cu oameni care au un CV în spate, cu oameni tineri. Doar atunci partidul va obţine maximum de voturi, dar sunt convinsă că această lecţie am învăţat-o şi vom veni cu o soluţie adecvată", a spus Sulfina Barbu.

În urma incendiului care a avut loc, în 30 octombrie, în clubul Colectiv, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte aproape 200 au fost rănite, dintre care peste 130 sunt internate în spitalele din Capitală.

Zeci de mii de persoane au protestat în centrul Capitalei, începând de marţi, după incendiul din clubul Colectiv. În urma protestelor, premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că demisionează, alături de întregul Guvern, aceeaşi decizie luând-o şi primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Prima zi de proteste a adunat aproximativ 25.000 de persoane în Bucureşti, iar miercuri, în a doua zi a manifestaţiilor, au fost prezenţi peste 30.000 de oameni. De asemenea, mii de oameni au manifestat şi în principalele oraşe din ţară.

Joi este anunţată, pe reţelele de socializare, o nouă zi de proteste, de la ora 18.00, în Piaţa Universităţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO