Eveniment

Supraveghetorul european al asigurărilor sare în sprijinul lui Mişu Negriţoiu. „Sunt convins că actuala conducere a ASF are competenţa necesară pentru a rămâne în funcţie“.

Supraveghetorul european al asigurărilor sare în...

Autor: Anelis Baciu

04.11.2016, 00:03 616

EIOPA, supraveghetorul pieţei asigurărilor la nivel european, sare în sprijinul preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), afirmând într-o scrisoare semnată de preşedintele Gabriel Bernardino şi adresată prim-ministrului, preşedintelui Camerei Deputaţilor, şi preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu, că actuala conducere a ASF are competenţa şi abilităţile necesare pentru a rămâne în fruntea instituţiei.

Preşedintele EIOPA subliniază în scrisoarea văzută de ZF că sub îndrumarea actualei conduceri a ASF, piaţa locală de asigurări a făcut progrese importante în sensul îmbunătăţirii nivelului de încredere în rândul clienţilor. EIOPA laudă şi demersul ASF de evaluare a activelor şi a stabilităţii companiilor locale de asigurări efectuat anul trecut, dar şi buna colaborare a ASF cu instituţiile europene.

Scrisoarea transmisă de EIOPA vine în con­textul în care parlamentarii vor să-l demită pe Mişu Negriţoiu. Parlamentarii îl acuză de o gestionare defici­tară a conflic­tului dintre asigurători şi transportatori generat de creşterile semnificative ale tari­felor poliţelor auto obligatorii (RCA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO