Eveniment

Tariceanu: Voi sustine in continuare mediul de afaceri

30.04.2007, 16:29 17

Guvernul va continua sa sprijine dezvoltarea mediului de afaceri, care creeaza noi locuri de munca si plateste impozite la bugetul de stat, "in ciuda incercarilor unora" de a arata ca in Romania exista oligarhi, a afirmat premierul Calin Popescu-Tariceanu.
"Ca prim-ministru, eu pretuiesc acest sector important care plateste impozite si asigura locuri de munca. Pentru mine, mediul de afaceri nu reprezinta un domeniu de critica, ci un segment pe care il apreciez la adevarata valoare", a spus Tariceanu. El a aratat ca administratia are datoria sa sprijine mediul de afaceri, "coloana vertebrala" a economiei.
Presedintele suspendat Traian Basescu l-a criticat public de mai multe ori pe premier, reprosandu-i ca este inconjurat de "oligarhi" si grupuri de interese din economie. El a precizat ca nu este la curent cu informatiile conform carora mai multe state din UE sunt ingrijorate de intarzierile Romaniei in procesul de reforma, pe care le-a catalogat drept pure speculatii.
Cu privire la taxa de prima inmatriculare auto, premierul a spus ca aceasta a fost gandita ca un instrument de protectie a mediului, prin impiedicarea inmatricularii in Romania a masinilor poluante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO