Eveniment

Taxa de pod Giurgeni-Vadul Oii şi Feteşti-Cernavodă creşte în februarie; reduceri la treceri multiple

Autor: Mediafax

07.01.2013, 00:01 205

Taxele pentru o trecere peste Dunăre pe podurile de la Giurgeni - Vadul Oii şi Feteşti - Cernavodă vor fi majorate cu peste 10%, în două faze, dar vor fi acordate reduceri pentru trecerile multiple şi preplătite.

Noile tarife au fost aprobate printr-un ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii, care modifică prevederile unui act similar din 2010. Ordinul a fost publicat vineri în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare în termen de 30 de zile. În prima etapă tarifele vor fi majorate cu aproximativ 10%, urmând ca începând de la 1 aprilie 2013 acestea să crească până la nivelul maxim indexat.

În cazul podului Giurgeni - Vadul Oii, taxa pentru o trecere în cazul autoturismelor şi vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone va creşte de la 9 lei la 10 lei în prima etapă şi la 11 lei în cea de-a doua. În cazul vehiculelor cu minimum patru axe şi masa totală maximă autorizată de minimum 12 tone, taxa pentru o trecere va urca la 55 lei, respectiv la 64 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO