Eveniment

Tema nefăcută a guvernului faţă de FMI: arieratele

Tema nefăcută a guvernului faţă de FMI: arieratele

Autor: Liviu Dadacus

13.05.2013, 21:18 271

Premierul Victor Ponta a declarat ieri că până în luna iunie România va îndeplini criteriul referitor la reducerea arieratelor la nivelul autorităţilor locale, el arătând că, în caz contrar, acordul cu FMI nu va intra în boardul instituţiei financiare.

Ponta a spus că în momentul de faţă România nu îndeplineşte acest criteriu. „În clipa de faţă, nu, trebuie să-l îndeplinim în iunie, când este boardul FMI“, a afirmat şeful Executivului.

Întrebat dacă România se înscrie în ţinta promisă în ceea ce priveşte arieratele, Ponta a afirmat: „Da, altfel nu intrăm în boardul FMI“.

El şi-a manifestat speranţa că până în iunie criteriul va fi îndeplinit.

„Eu zic că da, îl îndeplinim, până atunci avem şi rezultatul cu CFR Marfă. Este CFR Marfă, unde trebuie finalizată procedura, iar cu arieratele suntem în direcţia bună. Transgazul s-a listat, deci la prior actions stăm destul de bine şi este important ca semnal“, a spus Ponta.

Guvernul a aprobat în luna martie o ordonanţă de urgenţă care stabileşte că fondurile din TVA şi impozitul pe venit sunt alocate pentru achitarea arieratelor, „precum şi“ pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, prioritară fiind însă stingerea datoriilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO