ZF 24

Toader, KPMG: Nu există o vizibilitate a modului în care sunt cheltuite fondurile publice

Toader, KPMG: Nu există o vizibilitate a modului în...

Autor: Claudia Medrega

09.09.2013, 00:07 191
Lipsa de transparenţă, eficienţă şi responsabilitate la nivelul administraţiilor publice locale poate reprezenta un risc important pentru economie, iar o transparenţă mai mare ar putea să fie o modalitate de a evita în viitor insolvenţele în sectorul public, consideră Şerban Toader, senior partner al firmei de audit şi consultanţă KPMG România.
 
Este pentru prima dată când un lider important din mediul de business vorbeşte deschis despre lipsa de transparenţă din sectorul public, venind şi cu sugestii.
 
Toader a amintit de intrarea în insolvenţă a primei primării din România - Aninoasa, din judeţul Hunedoara.
 
Primăria din Aninoasa a depus la începutul lunii iunie la Tribunalul Hunedoara o cerere de intrare în insolvenţă, în condiţiile în care datoriile au depăşit valoarea bugetului local. Aceasta este prima insolvenţă a unei unităţi administrativ-teritoriale de după Revoluţie.
 
„Vorbim în acest caz de o localitate mică. Important este să vedem ce învăţăminte putem trage, să înţelegem cauzele în aşa fel încât să nu fie necesare alte 3-4 insolvenţe pentru a avea o reacţie. Ce se poate face acum pentru a evita astfel de situaţii în viitor? O mai mare transparenţă la nivelul autori­tă­ţilor locale ar putea să fie o modalitate de a evita în viitor astfel de situaţii, de insolvenţe în sectorul public“, a declarat Toader pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO