Eveniment

Toate taxele, cu exceptia TVA, platite cu un singur formular

05.04.2010, 23:04 19

Contribuabilii vor putea plati toate taxele si impozitele, cuexceptia TVA, completand un singur formular, potrivit unui proiectde ordin al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Proiectul de ordin facut public la finele saptamanii trecutepropune renuntarea la gruparea obligatiilor de plata in declaratiidistincte, in functie de destinatia platii, si declararea acestorain cadrul aceluiasi formular. Potrivit proiectului elaborat deANAF, prin formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de platala bugetul de stat" se vor declara toate impozitele si taxeledatorate la bugetul de stat pentru care exista obligatiedeclarativa, potrivit legii, cu exceptia Taxei pe ValoareaAdaugata.

Potrivit documentului citat, Fiscul renunta la formularul 103("Declaratia privind accizele") care va fi inclus in formularul100. Fiscul crede ca astfel va creste "gradul de conformare" acontribuabililor fata de obligativitatea de a-si plati datoriilecatre stat.

Premierul Emil Boc afirmase joia trecuta ca firmele ar puteadepune in viitor o singura declaratie fiscala in locul celor 24existente acum, iar aceasta declaratie va putea fi transmisa si informat electronic catre administratiile fiscale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO