Eveniment

Tragedie în Turcia după o explozie într-o mină: Cel puţin 40 de persoane au murit

Tragedie în Turcia după o explozie într-o mină: Cel...

Autor: Cosmin Pirv

15.10.2022, 12:00 410

UPDATE:

Bilanţul exploziei produse vineri într-o mină din Amasra, în Turcia, a ajuns la 40 de morţi, în timp ce 15 mineri sunt încă blocaţi, informează BBC.

Patruzeci de persoane ar fi murit în urma exploziei produse în mină, a anunţat ministrul de interne al Turciei. Suleyman Soylu a declarat anterior că 58 de persoane au fost salvate din mină şi peste o duzină au rămas blocate.

„Cincizeci şi opt dintre mineri au reuşit să iasă nevătămaţi. Estimăm că 15 dintre mineri sunt jos şi încercăm să îi salvăm”, a declarat Soylu.

Aproximativ 110 persoane se aflau în mină în momentul exploziei de vineri, aproape jumătate dintre ele la peste 300 de metri adâncime.

Echipele de intervenţie au lucrat toată noaptea, săpând prin rocă pentru a încerca să ajungă la mai mulţi supravieţuitori.

Cauza exploziei nu este încă cunoscută, iar autorităţile au început o anchetă.


Cel puţin 28 de persoane au murit, iar alte câteva zeci sunt încă blocate în subteran în urma exploziei produse vineri după-amiază într-o mină din nordul Turciei, anunţă The Guardian.

Fahrettin Koca, ministrul sănătăţii, a scris pe Twitter că alte 11 persoane scoase în viaţă sunt tratate în spital.

Ministrul de interne Süleyman Soylu declarase anterior că 28 de persoane care fie au reuşit să iasă singure din mină, fie au fost salvate de salvatori, au suferit diverse răni.

„Ne confruntăm cu o situaţie cu adevărat regretabilă”, a declarat Soylu, care s-a deplsata la faţa locului.

În total, 110 de mineri lucrau în mină în momentul producerii accidentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO