Eveniment

Călătoria cu metroul se scumpeşte din noiembrie. Vedeţi aici cu ce tarife vine Metrorex

Călătoria cu metroul se scumpeşte din noiembrie....

Autor: Mirabela Tiron

31.10.2013, 14:22 6976

Din noiembrie transportul cu metroul în Bucureşti va fi mai scump, preţul unei cartele cu două călătorii creşte cu 25%, de la 4 lei la 5 lei, în timp ce preţul unui abonament lunar cu un număr nelimitat de călătorii creşte la 75 de lei faţă de 60 de lei în prezent, anunţă oficialii Metrorex. Mai mult, tariful unei cartele cu zece călătorii va ajunge la 20 de lei faţă de 15 lei iar al unui abonament de o zi ajunge la 8 lei în loc de 6 lei cât este în prezent.

„Aplicarea noilor tarife se va realiza în cursul lunii noiembrie 2013, la 3 zile după publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ de aprobare. Odată cu ajustarea tarifelor de călătorie cu metroul compania Metrorex are în vedere şi asigurarea de răspundere civilă generală pentru prejudicii produse călătorilor în caz de accidente / incidente feroviare”, au transmis oficialii Metrorex.

Ajustarea tarifelor va aduce o creştere lunară a veniturilor în valoare de circa 5 mil. lei  (1,1 mil. euro), „care va contribui la acoperirea cheltuielilor necesare asigurării serviciului public de transport călători cu metroul”.

Metrorex a mai anunţat că  la nivelul anului 2013 raportul dintre subvenţia necesară pentru acoperirea cheltuielilor de întreţinere şi reparaţii la instalaţiile din metrou şi la materialul rulant în scopul asigurării serviciului public de transport călători cu metroul în condiţii de siguranţă şi confort şi subvenţia alocată depăşeşte 137%, având un deficit de finanţare de circa 54 mil. lei (12 mil. euro).

„Preţul actual la călătoria cu metroul din Bucureşti este de circa 45 euro cenţi faţă de alte administraţii de metrou în care preţul cel mai scăzut la călătoria cu metroul este peste 1 euro / călătorie. De exemplu Budapesta, 1 euro, Roma, 1 euro, Paris, 1,7 euro, Viena, 2 euro, Madrid, 2 euro, Berlin, 2,10 euro, Amsterdam- 2,7 euro, Londra – 5 euro, Sofia – 0,51 euro”, potrivit oficialilor Metrorex..

Cât va costa o călătorie cu metroul?

 

Titluri de transport

Tarife actuale

-          lei -

Tarife noi

-          lei -

- cartela cu 2 călătorii

4

5

- cartela cu 10 călătorii

15

20

-  abonamentul săptămânal cu număr nelimitat de călătorii

20

25

- abonamentul lunar cu număr nelimitat de călătorii

60

75

- abonamentul lunar cu 62 de călătorii

50

65

- abonament de o zi

6

8

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO