Tranzacţia anului pe piaţa farma: Grupul care deţine farmaciile Sensiblu se duce la fondul de investiţii ceh care controlează casele de pariuri Fortuna. UPDATE: Tranzacţia nu s-a semnat încă

11 dec 2017 Autor: Ioana Matei

Tranzacţia dintre A&D Pharma, liderul pieţei de distribuţie de medicamente prin compania Mediplus Exim şi cel de-al doilea jucător din piaţa de retail de profil cu reţelele Sensiblu şi Punkt şi fondul ceh de investiţii Penta Investments s-a semnat la finalul săptămânii trecute, potrivit unor surse din piaţa.

Tranzacţia este evaluată la 300-400 de milioane de euro, potrivit unor date anterioare citate de ZF.

Cehii au mai negociat anterior preluarea A&D Pharma acum mai bine de cinci ani, însă atunci deal-ul a picat. Valoarea tranzacţiei o plasează în topul celor mai mari din acest an. Totuşi, plata se va face în etape, mai exact se va achita o sumă iniţial pentru ca apoi, în funcţie de rezultatele din următorii ani, să fie plătite noi tranşe, potrivit informaţiilor ZF primite în momentul în care tranzacţia a intrat în linie dreaptă.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
sensiblu
, a&d pharma
, penta investment
, farmacii
, tranzactie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide