ZF 24

Intel: trei sferturi din studentii romani petrec peste 3 ore pe zi la computer

20.10.2009, 11:40 47

Aproximativ 78% din studentii romani petrec cel putin trei orein fata computerului, releva un studiu comandat de Intel Romania siefectuat de Hermes Advisors in centre universitare din Bucuresti,Timisoara si Cluj, in perioada 1-15 octombrie. O treime dinstudentii participanti la studiu petrec zilnic pana la sase ore infata computerului iar majoritatea timpului este alocata comunicariionline si cautarii de informatii.

Potrivit cercetarii Intel Romania, 72% din tineri plaseazainternetul pe primul loc in ceea ce priveste sursele suplimentarede studiu. In contrast, doar 22% prefera sa foloseasca biblioteca,iar 6% utilizeaza presa scrisa sau alte metode de informare. Deasemenea, 65% din studenti folosesc internetul ca mijloc decomunicare, in alte scopuri decat cele profesionale.

Cea mai mare parte a studentilor acceseaza internetul de acasa,respectiv 93%. Doar 2% din totalul studentilor, care au participatla studiu, acceseaza continut online folosind computerele dinsalile facultatilor.

Dintre studentii chestionati, 98% detin acasa un computer, 35%detin doua computere, 14% detin cel putin trei computere si 1% nuau computer. Din total, 94% au momentan o conexiune la internet inlocuinta stabila.

Potrivit studiului Intel, 55% dintre studenti folosesc un computerdesktop acasa, iar 45% folosesc sisteme mobile.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 130 de studenti din aniiI-III din Universitatea din Bucuresti (50), Universitatea de Vestdin Timisoara (40) si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj(40).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO