Eveniment

Ultima reacţie a Beijingului la criza din Ucraina: Trebuie să ne asezăm la masa discuţiilor şi negocierilor. China este pregătită să joace un rol constructiv în această privinţă

Ultima reacţie a Beijingului la criza din Ucraina:...

Autor: Cosmin Pirv

05.04.2022, 10:12 198

Ministrul chinez de externe, Wang Yi, a discutat luni cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, în cadrul unei convorbiri telefonice. Beijingul a făcut apel la discuţii pentru a pune capăt conflictului din Ucraina, informează Reuters.

Convorbirea, despre care Beijingul a spus că a avut loc la cererea Ucrainei, a fost prima conversaţie la nivel înalt între cele două ţări de la 1 martie, când Kuleba a cerut Beijingului să îşi folosească legăturile cu Moscova pentru a opri invazia Rusiei, a declarat atunci Ministerul ucrainean de Externe.

„Războaiele se termină în cele din urmă. Cheia este cum să menţinem o securitate durabilă în Europa şi să stabilim un mecanism de securitate european echilibrat, eficient şi durabil", a declarat Wang, potrivit ministerului.

„China este pregătită să joace un rol constructiv în această privinţă, într-o poziţie obiectivă”, a adăugat acesta.

Kuleba a scris pe Twitter: „Recunoscător omologului meu chinez pentru solidaritatea cu victimele civile”.

„Amândoi împărtăşim convingerea că încheierea războiului împotriva Ucrainei serveşte intereselor comune ale păcii, securităţii alimentare globale şi comerţului international”, a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO