Eveniment

Un inginer de aviatie va conduce cel mai mare proiect energetic

02.04.2009, 20:50 231

Dan Ionescu (57 de ani, membru al PD-L), director general al departamentului piata de energie electrica din cadrul ANRE, a fost ales in functia de CEO al EnergoNuclear, compania care va realiza cel mai important proiect energetic al Romaniei: reactoarele 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda.

Ionescu, care este la baza inginer de aviatie, a fost candidatul din partea statului pentru aceasta functie si a fost ales cu unanimitate de voturi si de catre investitorii straini care vor investi sute de milioane de euro fiecare intr-un proiect cu o valoare totala de 4 mld. euro. 
"Eu am un alt background. De formare sunt inginer de aviatie si prin aceasta specializare am coordonat proiectul avionului IAR din 1999. Am luat insa parte si la procesul de restructurare a sistemului energetic in anii in care a fost desfiintata structura CONEL in anii 1998-2000. Pentru EnergoNuclear s-a incheiat un contract de management pe 18 luni, cu anumite criterii de performanta pe care eu trebuie sa le ating", a declarat Dan Ionescu. El a declarat ca va avea un salariu cat cel al unui secretar de stat, adica putin peste 1.000 de euro. "Asa este. Nu este o informatie gresita, suma in sine este o greseala", spune Ionescu.
Alaturi de el, in functia de director tehnic va fi Mircea Gheorghe, fost inginer sef al unitatii 2 de la Cernavoda, iar in functia de director economic a fost numita Silvia Damian, sef servicii operatiuni financiare din cadrul Transelectrica. Mircea Gheorghe este practic singurul specialist in industria nucleara din echipa de conducere, dupa ce au iesit din cursa pentru pozitia de CEO toti specialistii romani: Teodor Chirica si Ioan Rotaru, ambii fosti directori ai Nuclearelectrica, dar si Ionel Bucur, directorul general adjunct al companiei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO