Eveniment

Un milion de euro, cel mai mare venit net anual din Romania declarat la Fisc anul trecut

Un milion de euro, cel mai mare venit net anual din Romania declarat la Fisc anul trecut
13.11.2008, 19:30 51

Cel mai bine platit roman a a castigat oficial anul trecut 4,15 mil. lei (1,25 mil. euro) din activitatea de comercializare a energiei electrice, potrivit datelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Salariul mediu net pe economie a fost in 2007 de 313 euro pe luna. Pe locul doi in top se plaseaza un contribuabil din aceeasi breasla, care a raportat un venit net anual de 2,92 mil. lei (878 de mii de euro).

Clasamentul primelor zece salarii din 2007 este dominat de activitatile de intermediere financiara, cu patru aparitii, in timp ce comercializarea energiei electrice apare de trei ori. Locul trei in clasament revine unui salariat dintr-o firma de consultanta pentru afaceri si management, care a avut un venit net anual de 2,47 mil. lei. Patru angajati in societati financiare apar pe pozitiile 4-5 si 8-9, cu salarii de 1,73 mil. lei, 1,71 mil. lei, 1,42 mil. lei si 1,39 mil. lei. Clasamentul mai include un salariat din domeniul vanzarii de energie electrica, plasat pe pozitia a sasea, cu un venit anual de 1,63 mil. lei.
Pe locul sapte figureaza un salariu platit de o firma de productie de bauturi racoritoare nealcoolice si productie de ape minerale, cu o valoare de 1,46 mil. lei, iar topul este incheiat de un angajat dintr-o fabrica de articole din material plastic pentru constructii, cu 1,33 mil. lei. Valoarea totala a castigurilor obtinute de persoanele din top 10 se ridica la 20,25 mil. lei (6 mil. euro).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO