Eveniment

Unde dai şi unde crapă: de ce nu pot tinerii care fac greşeli gramaticale să ceară 1.000 de euro la angajare, dacă firmele angajează asiatici cu 1.000 de euro pe lună

Unde dai şi unde crapă: de ce nu pot tinerii care fac...

Autor: Adelina Mihai

06.06.2022, 16:30 5497

Un articol publicat de ZF săptămâna trecută cu titlul „Noile generaţii de pe piaţa muncii cer salarii de 800-1.000 de euro la angajare, dar CV-urile lor sunt pline de greşeli gramaticale“ a stârnit foarte multe comentarii şi dezbateri aprinse pe canalele de social media ale ZF, legate de una dintre cele mai spinoase probleme ale pieţei muncii din România: nivelul salarial prea mic oferit angajaţilor.

„Forţa de muncă adusă din Sri Lanka, Nepal etc. vorbeşte corect gramatical româna? Au 1.000 de euro pe lună + cazare şi masă! Românul trebuie plătit de la 1.000 de euro pe lună“, spune un cititor, pe Facebook-ul ZF.

Într-adevăr, una dintre cele mai mari dileme ale angajatorilor care recrutează forţă de muncă din state non-UE, în special din cele asiatice, este legată de faptul că sunt nevoiţi să ofere pachete salariale mai mari muncitorilor „importaţi“ decât le oferă românilor.

„Ştiu că nu e corect din punct de vedere moral că oferim românilor mai puţin decât angajaţilor asiatici, dar nici nu avem atâţia bani încât să putem aduce toate salariile angajaţilor la nivelul de 1.000 de euro. Aşa că preferăm să dăm mai mulţi bani doar unor angajaţi, care sunt mai puţini şi mai stabili“, a spus, într-o discuţie informală, un director de resurse umane al unui lanţ de restaurante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO